Over ademwerk


De ademhaling is een afspiegeling van hoe je leeft. Vaak wanneer we iets spannend vinden of als we onze emoties niet kunnen of durven uiten, zetten we onze ademhaling vast of doseren we onze ademhaling. Dit is meestal een onbewust proces, dat we inzetten om niet alles te hoeven voelen. Alles waar je niet doorheen kon ademen, heb je ergens in je lijf opgeslagen. Daardoor sla je steeds meer spanning op in je lichaam.

Tijdens een ademsessie nodig ik je uit om open en verbonden te ademen. In de bewust verbonden ademhaling worden de pauzes tussen de in- en uitademhaling weggehaald en wordt je ademhaling terug naar de natuurlijke staat gebracht (zoals een baby ademt). Hierdoor kan dat wat we hebben opgeslagen weer in beweging komen. De verbonden adem laat onderdrukte emoties, negatieve overtuigingen en trauma's uit het verleden uit je onderbewuste naar de oppervlakte komen. Door deze oude pijnen te doorvoelen en daarin ontspannen te blijven doorademen, maak je laag voor laag meer ruimte voor jezelf.
Je kunt een ademsessie op drie niveaus ervaren: fysiek, mentaal en emotioneel. Elke sessie is anders en ieder persoon ervaart een sessie op een andere manier. In een sessie komt omhoog wat jij op dat moment mag aankijken of waar je ruimte voor mag maken.


Ademwerk helpt bij:
- Emotionele blokkades
- Belemmerende patronen doorbreken
- Traumatische ervaringen
- Onzekerheid, minderwaardigheidsgevoel
- Stress
- Angst (zoals faalangst, gebrek aan zelfvertrouwen)
- Boosheid
- Het niet kunnen uiten wat in je leeft
- Niet kunnen genieten van het leven
- Onrust en piekeren